sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Euroopan Mestaruuskisat Hollannissa
Pian karsinnoista kotiutumisen jälkeen suuntasimme katseemme kohti Hollantia ja Arnhemia, jossa järjestettiin tämänvuotiset agilityn European Open Championship -kilpailut ali avoimet Euroopan Mestaruuskisat. Liia jäi kotinaiseksi, mutta Luka ja Sami valmistautuivat kisaamaan Euroopan kenties kovatasoisimmassa kisassa. Osallistujia tässä kolmipäiväisessä tapahtumassa oli kymmenistä maista, ja meno olikin mukavan kansainvälistä! Kisa-alue oli suuri nurmikenttä kojuineen, ja neljä rataa pyöri samanaikaisesti miltei rinnakkain. Perjantaina olivat harjoitukset ja ilmoittautumiset joukkueille sekä kisojen avajaiset, lauantaina yksilökilpailut ja sunnuntaina joukkuekilpailut sekä päättäjäiset palkintojenjakoineen.

Lauantain radat menivät Samin ja Lukan osalta hieman alakanttiin. Ensimmäiseltä radalta (agi) tuloksena hylätty rata jo radan alkuvaiheissa, kun Luka pyyhälsi putkeen häntäkarvat lepattaen. Sinne ei tietenkään kuulunut siinä vaiheessa mennä, mutta kun Samin ohjaus antoi hieman osviittaa siihen suuntaan, Luka kernaasti suoritti putken ja kysyi vasta sitten. Lauantain toisella radalla (hyppy) päästiinkin jo melkein loppusuoralle. Putki ja muutama hyppy jäljellä, mutta tällä kertaa Luka ei mennytkään suoraan putkeen, vaan kurvasi sinne reeiilun mutkan kautta. Tuloksena siis kielto. Näillä ansioilla ei ollut asiaa illan finaaliradalle, joten kannustusjoukot saivat hetkeksi täydennystä ja lisää äänivoimaa kentän reunalle. Ja kannustus tuottikin hyvää tulosta, kun velipoika Frodo päihitti koko porukan ja voitti Euroopan Mestaruuden! Upeeta, mahtavaa!Sunnuntai valkeni aurinkoisena, ja tiedossa oli kaksi joukkuerataa. Suomelta oli matkassa useita joukkueita, ja Lukan joukkueessa kisasivat Anu ja Viima, Jari ja Robi, Jari ja Frodo sekä Sami ja Luka. Tsemppi oli haettu edellisenä iltana kohdilleen barbecuejuhlista, iskulauseena hyvä ruoka, parempi mieli :). Hyppyradalla aloitettiin, ja rata oli kerrassaan hyvä. Sijoitus kahdeksas (noin 300 koirakosta), ja joukkueelle ansaittuna roppakaupalla pisteitä. Päivän toinen rata oli agirata, ja siellä mentiin eikä meinattu. Sami ja Luka tykittivät ehdottomasti kauden parhaan ratansa ja voittivat näin viimeisen radan ! Taas roppakaupalla pisteitä joukkueelle!

Koska kaikki joukkueen jäsenet tekivät upeat ja nopeat nollat molemmilta radoilta, oli kahdeksan nollaradan jälkeen kutkuttava odottaa tuloksia ja jännätä, mihin pisteet ja aika riittivät. Suoritukset olivat upeita, mutta kisassa oli mukana tosi kovia joukkueita, jotka myös onnistuivat nappiin. Riemu repesi ylimmilleen, kun tulokset tulivat, ja ylimpänä listassa komeili Finland Team 4!! Eli kotiintuomisina oli kultaa ja Euroopan Mestaruus joukkueradalta!


Kisatunnelmia suoraan Hollannista:
Liiton blogi

Joukkuetulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti